Steun onze ondernemers

December 2021
 

Het einde van het jaar nadert. 2021 kende opnieuw een bijzonder uitdagend verloop. Voor het tweede jaar op rij zitten we met oud & nieuw in een lockdown. De zorgwekkende situatie vanwege het coronavirus raakt ons allemaal op verschillende manieren. Ook onze ondernemers en hun werknemers worden buitengewoon hard geraakt. Zeker in deze allerbelangrijkste maand van het jaar voor winkeliers en de horeca. Opdrachten vallen weg, reserveringen worden geannuleerd. Niet-essentiële winkels, sportscholen en niet-medische contactberoepen zijn gesloten en de horeca gaat verplicht over naar thuisbezorgen of afhalen. Laten we samen onze lokale ondernemers helpen door bij hen te blijven kopen. Online of via bestellen en met ‘click en collect’ afhalen. 

Als gemeente hebben we ook aandacht voor lokaal inkopen dankzij onze database voor lokale ondernemers. Dit jaar is er bijna voor 13 miljoen euro door de gemeente besteed bij lokale ondernemers die feitelijk gevestigd zijn in de gemeente Dronten en die vanuit hun vestiging werkzaamheden verrichten. In deze onzekere tijd denken we als gemeente mee binnen de gestelde kaders vanuit het Rijk. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook over de vraag wat de economische impact van corona is de komende jaren. De eerder dit jaar door de gemeente uitgevoerde economische coronascan biedt hiervoor houvast. 

Verder is begin oktober de nieuwe wervingscampagne voor het aantrekken van nieuwe bedrijven op de Poort van Dronten gestart met als titel ‘Midden in de markt’. Op www.middenindemarkt.nl staan inspirerende verhalen van diverse ondernemers die bewust voor de gemeente Dronten hebben gekozen. Ook starten we deze week met het opknappen van de ondergrondse parkeergarage in winkelcentrum Suydersee in Dronten.

Irene Korting