Over Irene

Irene Korting is een Nederlandse bestuurder. Zij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. In haar politieke loopbaan was zij acht jaar gemeenteraadslid voor de VVD in Dronten, waarvan vier jaar vice-fractievoorzitter en een jaar fractievoorzitter. Irene Korting was bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kandidaat Kamerlid voor de VVD. In 2018 eindigde zij in de top 10 van Beste raadsleden van Nederland. Ook won zij in 2018 de award voor Vrouw in de media van Flevoland

Sinds 2018 is Irene Korting wethouder voor de VVD in de gemeente Dronten en tijdens de coronacrisis is zij onder andere verantwoordelijk voor economie en gezondheid. Voor GGD Flevoland is zij bestuurlijk portefeuillehouder Covid-19.

Winnaar Vrouw in de Media Award Flevoland 

Wethouder Irene Korting ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Flevoland. Irene Korting heeft zich volgens de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar daadkracht, gedrevenheid met een luisterend oor voor de burgers. 

Eregast van Mark Rutte bij Goedemorgen Nederland 

Op 20 maart is Irene Korting de eregast van minister-president Mark Rutte bij het programma Goedemorgen Nederland van WNL. 

In top beste raadsleden van Nederland

Het juryrapport van BKB omschrijft Irene Korting als een overtuigend spreker met een scherp verhaal. Door haar steeds weer groeiende netwerk in én buiten de gemeente heeft ze feiten en onderbouwing over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) op een rijtje. 

Kandidaat Tweede Kamerlid

Op woensdag 15 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alle kiezers samen bepalen welke 150 Nederlanders namens hen vier jaar lang volksvertegenwoordiger mogen zijn. Irene Korting staat namens de VVD als kandidaat op de landelijke kieslijst.