Van waarde zijn

Oktober 2020

De coronapandemie treft ons allemaal op verschillende manieren. Hoe je er ook naar kijkt, we hebben te maken met de maatregelen en ernaar te handelen. We moeten het samen doen en daarbij is niemand immuun voor de buitengewoon ongemakkelijke onzekerheid die ons allen raakt. Professionals in de zorg, ondernemers, medewerkers en inwoners. 


Zorgmedewerkers zijn al sinds maart topsport aan het bedrijven en ook hen blijft besmetting met corona niet bespaard. Met GGD Flevoland kijken we of er op korte termijn een coronateststraat in Dronten kan komen. Ook staan we in nauw contact met huisartsen die de coronazorg en de reguliere zorg veilig willen blijven aanbieden.


Ondernemers worden door de lockdown getroffen in hun bestaanszekerheid. In het bijzonder binnen de horeca en evenementenbranche. Daarom is het belangrijk dat we hen opnieuw een hart onder riem steken en het herstel van onze lokale economie blijven stimuleren. Koop lokaal is het beste wat we voor onze ondernemers en hun medewerkers kunnen doen. Zo kunnen we hen door de crisis helpen. Veel ondernemers maken thuisbrengen en afhalen mogelijk. Bestel hun producten en geniet thuis.


Laten we vooral proberen van deze periode in ons leven zoveel mogelijk te maken. Heb geduld met de ander en kijk naar wat we kunnen betekenen voor elkaar. Zelf bel ik dagelijks met inwoners om te vragen hoe het gaat. Vaak ontstaat er aan de lijn een onverwachte glimlach in het hart. Zowel bij hen als bij mijzelf. 


We hebben elkaar meer dan ooit nodig. Kijk daarom vooral waar je van waarde kunt zijn en waar je steun kunt bieden. Hoe klein of groot ook. Dat kan iemands dag maken en een wereld van verschil. Iedereen doet ertoe in deze crisis. Dat is onze enige zekerheid in deze buitengewoon ongemakkelijke tijd.

Irene Korting